--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

Σώμα μου!!

By | Τρίτη, Απριλίου 24, 2012 Leave a Comment
Γιατί όταν μας χτυπάει την πόρτα το καλοκαιράκι ...τρέχουμε στα γυμναστήρια και στους διαιτολόγους; Και μην μου πείτε πως είσαστε στην κατηγορία εκείνων που προσέχουν όλο το χρόνο και γυμνάζονται συστηματικά, γιατί δεν θα το πιστέψω! Αν πάντως, το κάνετε ...μπράβο σας!
Εγώ είμαι από τους άλλους ...τους πολλούς άλλους που όλο το χειμώνα πέφτουν σε χειμερία νάρκη και την άνοιξη ξυπνούν ..(εκεί , λίγο μετά το Πάσχα) κι αντί να αναζητούν φαγητό όπως οι αρκούδες, αναζητούν την τέλεια σιλουέτα! ....Όχι πως τη βρίσκουμε κιόλας, αλλά οπωσδήποτε μια καλυτέρευση της εικόνας μας γίνεται!... 

Και για να έχει και ένα λόγο ύπαρξης αυτή η ανάρτηση θα σας πω μερικά tips, όχι πως δεν τα ξέρετε , αλλά έτσι, για  να είμαι και εγώ στο πνεύμα της εποχής...

Λοιπόν...

- Το Πράσινο τσάι...
Το πράσινο τσάι είναι super σύμμαχος όταν θέλουμε να επιταχύνουμε το μεταβολισμό και να μειώσουμε την όρεξη μας. Μέσα στα πολλά του οφέλη είναι και η λιποδιαλυτική του δράση.

- Η γυμναστική...
Αν δεν είστε πολύ λάτρης της γυμναστικής ξεκινήστε με κάτι εύκολο, με περπάτημα. 
Τι πιο απλό και ευχάριστο από το να βάλεις ρυθμική μουσική στα ακουστικά, άνετα παπούτσια και να αρχίσεις να περπατάς... Αρκεί να μην μείνετε μόνο εκεί. Σιγά σιγά μπορείτε να προσθέτετε απλές ασκήσεις και όταν ανοίξει η όρεξη (για άσκηση εννοούμε) να βάλετε στο πρόγραμμα και άλλους τρόπους εκγύμνασης όπως ο χορός, το τρέξιμο ή το κολύμπι. Οτιδήποτε είναι πιο ευχάριστο και πιο κοντά στα γούστα μας. Δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει η κίνηση, μην στέκεστε στην ταμπέλα "Γυμναστική" και σας πιάνει φόβος και ανία, υπάρχουν πολλοί τρόποι να βάλουμε την άσκηση στη ζωή μας και να μην το καταλάβουμε καν! Όταν κάτι το κάνουμε πρώτα για το κέφι μας , είναι πολύ πιο εύκολο να μείνουμε πιστοί σε αυτό. 

- Η Σκέψη...
Τα πάντα ξεκινούν από το μυαλό, κι αν έχετε την τάση να βλέπετε το σώμα σας άσχημο και με παραπανίσια κιλά....έτσι θα μείνει. Βάλτε στο μυαλό σας την εικόνα του σώματός σας , και φανταστείτε πως έχετε ένα πρόγραμμα όπως αυτά που έχουν οι μεγάλοι φωτογράφοι και επεξεργάζονται τις φωτογραφίες των διασήμων. .. Δείτε τον εαυτό σας βελτιωμένο μέρα με τη μέρα, ακόμα και αν δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα (Ακόμα!!). Με τη συνεχή θετική σκέψη , θα ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί αυτοί που είναι απαραίτητοι σύμμαχοι στην προσπάθεια μας. Και σιγά σιγά , παρέα με την άσκηση και τη σωστή διατροφή , θα αρχίσει να είναι ορατό το αποτέλεσμα... Πραγματικά ορατό , και σε εμάς αλλά και στους άλλους.... 

-Διατροφή... 
Καλά, εννοείτε πως κόβουμε τις υπερβολές. Εννοείτε πως μειώνουμε την ποσότητα.. Αλλά δεν κάνουμε μόνο αυτό... Προσθέτουμε ένα καλό πρωινό στην διατροφή μας, γεύμα πολύ σημαντικό για όλους μας αλλά κυρίως για όσους θέλουν ένα καλλίτερο σώμα. Προσθέτουμε σαλάτες... Πολλές σαλάτες ( όχι του σεφ και του Καίσαρα). Προσθέτουμε πρωτεϊνη, όσο το δυνατόν άπαχη. Προσθέτουμε φρούτα, πολλά φρούτα, και χυμούς. Γενικώς κάνουμε τη διατροφή μας πιο ποιοτική και ωφέλιμη για τον οργανισμό μας. Εκτός από την μείωση του λίπους , έχουμε να κερδίσουμε και πολλά άλλα, όπως ενέργεια, ζωτικότητα και καλύτερη υγεία. 

Και τέλος...
- Μικροί στόχοι...
Βάλτε μικρούς στόχους , και να είσαστε ρεαλιστές. Δεν μπορούμε να γίνουμε Ζιζέλ, ούτε Μπέκαμ... Κι ούτε θέλουμε να γίνουμε. Ας μην μας πιάνει απελπισία λοιπόν που δεν έχουμε την τελειότητα. 
Θέλουμε απλώς ένα πιο υγιές και πιο καλλίγραμμο σώμα. Θέλουμε να κουμπώνει το κουμπί του παντελονιού και να στρώνει το φόρεμα όμορφα πάνω μας. Θέλουμε απλώς να είμαστε εμείς...αλλά λίγο πιο βελτιωμένοι.. Τόσο απλό. .. Οι μικροί στόχοι κατακτιούνται πιο εύκολα και δεν κουραζόμαστε για την επίτευξη τους. 

Αυτά για σήμερα, αλλά δεν τελειώσαμε εδώ...  Στην πραγματικότητα τώρα αρχίζουμε .....

Εν καιρώ θα σας έχω κι άλλα μυστικά..

Και τώρα πάω να φάω τη σαλάτα μου ....

Καληνύχτα σας!


Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: