--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

Τραγικό!!

By | Δευτέρα, Ιουνίου 11, 2012 Leave a Comment
 Τις τελευταίες μέρες δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις για το περιστατικό με τον υποψήφιο βουλευτή Κασιδιάρη και την κυρία Κανέλλη... Δεν θέλω να αναφερθώ καθόλου στο συγκεκριμένο γεγονός, έχει ήδη συζητηθεί αρκετά και, μεταξύ μας, τέτοια επεισόδια καλό είναι να μην συζητιούνται πάνω από μια μέρα γιατί αποκτούν μεγαλύτερη αξία από όση πραγματικά έχουν οι εμπλεκόμενοι σε αυτά.. Κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Εκείνο που βρίσκω όμως τραγικό, και σε αυτό θέλω να αναφερθώ είναι το πως αντιλαμβάνονται οι γυναίκες αυτή τη συμπεριφορά..
 Ακούω από πολλά γυναικεία στόματα, τις τελευταίες μέρες, κάτι που δεν περίμενα να ακούσω εν έτει 2012.. Το γνωστό πια "Καλά της έκανε" !!!!!!! Σίγουρα θα το έχετε ακούσει κι εσείς, και ίσως να το έχετε ξεστομίσει κιόλας. Αν είσαστε ''άντρας'' και είπατε αυτή την ατάκα, τότε τα εισαγωγικά είναι απόλυτα δικαιολογημένα και ας με συγχωρήσετε. Αν όμως είσαστε γυναίκα θέλω να σας ρωτήσω κάτι... Γιατί όταν λένε για τις γυναίκες πως είναι χαμηλότερης νοημοσύνης θυμώνετε; ...Αφού μόνο ένα ον χαμηλής νοημοσύνης θα ακύρωνε τους ίδιους του τους αγώνες ανά τους αιώνες ενάντια στη βία με το να την αποδεχτεί με μια φράση!
Κυρίες μου! Ας έρθουμε στα συγκαλά μας! Πρώτον ας καταλάβουμε πως το να μην ψηφίζουμε μια πολιτικό, δεν σημαίνει πως θέλουμε να φάει και ξύλο! Ήμαρτον, προεκλογικό αγώνα έχουμε όχι αγώνα των γιγάντων του κατς! Και δεύτερον και σημαντικότερο.... Δώσαμε αγώνες χιλιάδων χρόνων να φύγει η βία από τα σπίτια μας, από τις σχέσεις μας και από τους γάμους μας, και έχουμε πολύ αγώνα ακόμα αφού υπάρχουν μέχρι και σήμερα γυναίκες που βιώνουν ενδοοικογενειακή βία...και όχι μόνο. Αν βλέπουμε τέτοια περιστατικά και λέμε "Καλά της έκανε" είναι σαν να ανοίγουμε την κερκόπορτα για να επαναφέρουμε στη ζωή μας ότι διώχνουμε! Γιατί, αγαπητές μου, όταν θα σας χαστουκίσει ο σύντροφος σας, η ακόμα και ο γιος σας, τότε θα ακουστεί καλά στα αφτιά σας η φράση ''Καλά της έκανε";  Σκεφτείτε το !
Ας μην πέσουμε θύματα της κρίσης αξιών που συντελείτε αυτή τη στιγμή παντού.. Ας κρατήσουμε κάποια από τα ιδανικά μας ακέραια, κι ας μην μπούμε στο τριπάκι του αλαλαγμού, και της οργής, οργή που εν κατακλείδι θα επιστρέψει σε εμάς!
Α, και κάτι άλλο... Ψηφίστε και υποστηρίξτε όποιον θέλετε, γιαυτό σας δόθηκε δικαίωμα ψήφου εξάλλου, αλλά να είσαστε έξυπνες και αντικειμενικές, και να καταδικάζετε ανάρμοστες συμπεριφορές ακόμα κι αν προέρχονται από τον υποψήφιο της αρεσκείας σας! .... Η βία σε καμία περίπτωση δεν είναι λύση!!!

 Καλή και ειρηνική εβδομάδα να έχουμε!



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: