--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

Cine Παράδεισος αλλά...

By | Τετάρτη, Ιουλίου 31, 2013 Leave a Comment


Καλησπέρα φίλοι μου ,

Τις τελευταίες μέρες η κούραση και η ζέστη έχουν κάνει συμφωνία να με διαλύσουν! Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση. Ή μάλλον μπορώ.... ΘΕΛΩ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!

Επειδή όμως οι διακοπές αργούν , όπως σας είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση , θα γυρίζω τον Κορυδαλλό!
Την Κυριακή που μας πέρασε λοιπόν, έκανα μια βόλτα στο cine Παράδεισος, για να δω την προβολή της ταινίας "Η συμμορία των μάγων" . Όμορφη ταινία και με αρκετό σασπένς , αν εξαιρέσουμε το τέλος που εγώ προσωπικά το βρήκα ελαφρώς "τραβηγμένο". Τέλος πάντων. Άλλο ήθελα να σας πω.

Μπαίνοντας μέσα στο χώρο το κινηματογράφου - στις 11:00μμ - αντίκρισα ένα θέαμα που δεν είναι η πρώτη φορά που το συναντώ στο cine Παράδεισος. Τα καθίσματα και τα τραπέζια γεμάτα με σκουπίδια! Μπουκάλια νερού, μισοτελειωμένες μπύρες , χαρτάκια από γλυκά, συσκευασίες από ποπ κορν κι ένα σωρό άλλα απομεινάρια  από την προηγούμενη προβολή , φανέρωναν ξεκάθαρα πως δεν σεβόμαστε τίποτε! Και θα μου πείτε " Αφού θα τα μαζέψουν οι καθαρίστριες"... Όχι , φίλοι μου δεν είναι έτσι. Γιατί , η μία και μοναδική κοπέλα που προσπαθούσε απεγνωσμένα να μαζέψει το χάος , ίσα που προλάβαινε να μαζέψει τα πολλά πολλά ως τη στιγμή που άρχισαν να μπαίνουν οι επόμενοι για την προβολή των 11... Και όταν το έργο τελείωσε και φύγαμε, όπως καταλαβαίνετε ο χώρος ήταν σαν βομβαρδισμένος!
Και ερωτώ: Είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα , να πάρουμε το άδειο μπουκαλάκι μας και τα σκουπιδάκια μας φεύγοντας , και να τα πετάξουμε στον κάδο που βρίσκεται δίπλα στην έξοδο; Δεν νομίζω!
Είναι κίνηση πολιτισμού, είναι κίνηση σεβασμού προς το χώρο και είναι και πανεύκολο! ..

Στο σπίτι μας αφήνουμε τα σκουπίδια μας πεταμένα στο πάτωμα με την δικαιολογία , ότι κάποια στιγμή θα τα σκουπίσουμε; Όχι! Ε, γιατί να συμπεριφερόμαστε τόσο άσχημα στους χώρους που μας διασκεδάζουν, μας κάνουν να περνάμε όμορφα, και ανοίγουν το μυαλό μας; ... Γιατί φεύγοντας από θέατρα και κινηματογράφους αφήνουμε πίσω μας ένα σκουπιδότοπο; Ο πολιτισμός δεν είναι να παρακολουθήσουμε πολλές παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες. Πολιτισμός είναι οι αξίες μας... και ο σεβασμός του περιβάλλοντος και του διπλανού είναι μια σταθερή αξία!
Σκεφτείτε το την επόμενη φορά !!

Καλό σας απόγευμα!...





Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: