--

Top-ads

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Από το Blogger.

Βάσια Ακαρέπη

Κάτι παλιό, κάτι νέο, κάτι δανεικό και κάτι μπλε.

By | Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2015 Leave a Comment
Καλησπέρα σας!

Όπως σας υποσχέθηκα το πρωί, είμαι εδώ για να μιλήσουμε για όλα αυτά που μας κάνουν να αισθανόμαστε λίγο πιο όμορφα...Εδώ στον Κορυδαλλό μας.. 
Είτε είναι παλιό, είτε είναι νέο,.. η πόλη μας έχει πάντα κάτι όμορφο να δείξει κι αυτό είναι που την κάνει μοναδική στα μάτια μας.. 

ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΟ... 



"Παλιές ιστορίες" λέγεται ο παραδοσιακός -νεανικός- καφενές που βρίσκεται στην Γρηγορίου Λαμπράκη 17. Ατμόσφαιρα που θυμίζει παλιές διαχρονικές αξίες αλλά με έναν αέρα νεανικό, ανάλαφρο και συνάμα παρεϊστικο. 
Μεζεδάκια και κρασάκια τα Σαββατόβραδα σε συνδυασμό με ζωντανή μουσική κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο απογειώνουν τις παρέες και ζεσταίνουν τις καρδιές! ...Όταν θα έχω νέα για live θα ενημερώσω ... 



ΚΑΤΙ ΝΕΟ 


"ΝΕΟΝ" ονομάζεται η καινούρια, ολοκαίνουρια, (του κουτιού που λένε) κάβα που άνοιξε στην πόλη μας και βρίσκεται σε έναν πανέμορφο χώρο στην οδό Δημητρακοπούλου 72 (κοντά στην Γρ. Λαμπράκη, παραπλεύρως από την τράπεζα Πειραιώς)..
Ξηροί καρποί, ποτά, ζαχαρώδη, σοκολάτες, γλυκά του κουταλιού και πολλά πολλά άλλα, σε ένα πολύ όμορφο φωτεινό μαγαζί που προς το παρόν ακόμα γεμίζει, αλλά υπόσχεται ποικιλία, ποιότητα και μεράκι! ... Η πρώτη μου εντύπωση είναι πολύ θετική και αν σκεφτούμε ότι από την πόλη μας έλειπε μια τόσο όμορφη κάβα, δηλώνω ενθουσιασμένη!









ΚΑΤΙ ΔΑΝΕΙΚΟ

Και μια που μιλάμε για ποτά και οινοποσίες δανείζομαι ένα κείμενό μου 
από το άλλο μου blog, το Vasia is writing.

Κόκκινο κρασί 

Ξεκινάς.
Είσαι νέος ... Λες ''αυτόν τον κόσμο εγώ θα τον κατακτήσω! ΕΓΩ θα τον κατακτήσω!

Πίνεις κόκκινο κρασί. Ανεξέλεγκτα. Η νιότη δεν γνωρίζει ποικιλίες σταφυλιών. 
Η νιότη , αδιακρίτως δοκιμάζει εμπειρίες. Βουτάς με ορμή μέσα στο βαρέλι της ζωής. Γλύφεις τις σταγόνες από το ξύλο της. Με δίψα ακόρεστη. Δίχως να νοιάζεσαι για την ποιότητά τους.
Χρόνια περνούν, νερώνεις το κρασί σου, το κόκκινο σε εξωθεί σε αμαρτήματα που δεν μπορείς να αντέξεις. Ροζίσεις την γεύση σου, δεν σε νοιάζει πια. Περνούν τα χρόνια κάνουν θόρυβο. δεν έχει σημασία τί πίνεις. Ποτήρι να έχεις. Και παρέα για την μοναξιά που δεν αντέχεις.
Χρόνια περνούν. Ζεις τις συμβάσεις σου, παντρεύεσαι, κάνεις παιδιά, ποτήρι να έχεις. Γυρεύεις την ασφάλεια. Γυρίζεις στο λευκό, ασφαλής επιλογή. Δεν έχει σημασία η ποικιλία. Ούτε το αίμα που κυλά στις φλέβες σου κι ήθελε άλλα. Το τώρα πια σε νοιάζει, κι η δουλειά. Κι αυτή η καθημερινότητα που δεν έχει αξία.
Χρόνια περνούν ωριμάζεις, χωρίζεις και ζεις. Πληγές γεμίζεις, λευκό και πάλι, δεν έχει σημασία η παλαίωση. Ματαίωση.
Μα στάσου λίγο. Δεύτερες ευκαιρίες, θησαυροί μες στα βαρέλια σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις. Άλλη γεύση, άλλο χρώμα .Πάμε πάλι. Κόκκινο της φωτιάς , του πόνου, της Βουργουνδίας. της λησμονιάς κόκκινο και της λύτρωσης, κόκκινο του πάθους, του σταφυλιού κόκκινο της ευθανασίας. Σε νοιάζει τώρα . Η ζωή έχει αξία. κι ας το είχες ξεχάσει.Η κάθε μέρα έχει αξία κι αφήνει τα σημάδια της όπως το κόκκινο κρασί κοκκινίζει τα χείλη, τα κάνει να χαμογελούν.
Μιλάει το κρασί; Όχι ! Εγώ μιλώ! Που σαραντάρισα και  είδα κι έπαθα κι έμαθα πως το κρασί έχει ποικιλίες όπως και η ζωή . 'Έχει την σημασία του το κάθε της ποτήρι κι είναι γλυκόπιοτο όσο θέλουμε εμείς να είναι. Στην υγειά μας λοιπόν.Πιείτε και πείτε πως η ζωή είναι μοναδική. Κλάψτε αν θέλετε μα να είναι από συγκίνηση, Και ξαναζείστε απ' την αρχή. Μα τώρα να έχει αξία η κάθε μας γουλιά.
Μιλάει το κρασί; Όχι ! Μαζί μιλάμε! Και ξέρετε τί λέμε...

*******

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΠΛΕ!

ΟΧΙ δεν πρόκειται να σας μιλήσω για κόμμα, αλίμονο δεν θα έκανα κάτι τέτοιο ποτέ. Ούτως ή άλλως ξέρετε πως αυτό το blog δεν ασχολείται με τα κόμματα..

Να σας πω μια καληνύχτα θέλω..
Αφιερώνοντας ένα κομμάτι από τα παλιά .... Ένα πολύ γλυκό και τρυφερό κομμάτι..

Κρασί έχουμε, παρέα (ελπίζω) έχουμε... ας απολαύσουμε την βραδιά !






ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΓΑΠΟΚΡΥΔΑΛΛΙΩΤΕΣ!



Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: